Dr. Rika Hammarström - Malou Efter tio (TV4)

Gynekologen om risker med intimkirurgi.

Gynekologkirurg Rika Hammarström berättar om vilka risker det finns med intimkirurgi.

Gynekologen: Det är riskerna med intimkirurgi.

Gynekologkirurgen Rika Hammarström berättar om hur en operation i underlivet går till och vad man ska tänka på när man väljer kirurg om man bestämt sig för att göra en operation.

Ulrika skämdes för sitt underliv – operationen gjorde det värre.

Ulrika var missnöjd och skämdes för sitt underliv. Hon valde att göra intimkirurgi – men operationen blev en besvikelse. Några år senare har Ulrika fått hjälp och är i dag nöjd med resultatet.

Intimkirurgi och hur blir man av med urinläckage.

Många kvinnor har fått sina liv förstörda av oseriösa läkare som lovat att förändra deras underliv med plastikkirurgi. Men istället har kvinnorna fått svåra smärtor och problem att ha sex. Vår gynekolog Rika Hammarström diskuterar intimkirurgins fördelar och nackdelar.

Inkontinens drabbar 30 - 40 procent av alla kvinnor.

Omkring var tredje kvinna drabbas av inkontinens, men skammen gör att många inte får hjälp. Industrin för inkontinensskydd får kvinnor att tro att det är normalt att gå genom livet med blöja. Men det finns enkel hjälp, förklarar gynekolog Rika Hammarström.

Rika Hammarström: ”Hela hjärnan är inblandad i en orgasm” 

Det finns många myter kring sexlust och bristen på sexlust. Och lust är ingenting som bara finns, den måste ges tid och vårdas. Det säger gynekolog kirurgen Rika Hammarström. Hon har full koll på vad som händer med kroppen och hjärnan när du får orgasm.

Så ökar du din chans att bli gravid.

Gynekologen Rika Hammarström gästade Malou Efter tio och informerade om vad som påverkar en kvinnas möjligheter att bli gravid.

Myter om sex: Finns det en g-punkt?

Nyligen kom nyheten att g-punkten inte finns. Men stämmer det verkligen Gynekologen Rika Hammarström reder ut vad som egentligen är sant och svarar på era frågor om sex och lust.

Rika Hammarström: "Socker gör det svårare att få orgasm"

Rika Hammarström, gynekologkirurg menar att det gäller diabetiker, och att många lever med diabetes 1 och 2 utan att veta om det. Hon pratar även om koppling till klåda i underlivet, fertilitetsproblem, risk för framfall, missbildade barn och för tidig börd.

Okunskap gör att kvinnor lider i onödan av förlossningsskador.

Eva Uustal, överläkare gynekologi och gynekologkirurg Rika Hammarström om varför kvinnor drabbas av förlossningsskador och vad som behöver göras.

Så gör du snippgympa.

Knipövningar är inte bara bra för urinläckage, utan kan också ge plattare mage och bättre sexliv. Gynekolog Rika Hammarström tipsar om övningar som går att göra när som helst och var som helst. Knipövningar för män kan vara lika effektfullt som Viagra.

Emilie Roslund genomgick en mardröms abort.

Varför talar vi inte om smärtan vid en abort? Dels den fysiska smärtan under aborten dels den psykiska smärtan efteråt. Det undrar journalisten Emilie Roslund som gjorde abort 2013. Smärtan efteråt blev hon inte varnad för.

Sprack från slidan till ändtarmen vid förlossningen.

Hanna Öhman har fått stomipåse, men hon vägrar låta det hindra henne att leva. Rika Hammarström, gynekologkirurg om vad man ska vara uppmärksam på när man föder för att inte gå sönder helt.

Så kan HPV-virus drabba dig.

Läkaren Rika Hammarström reder ut hur du kan förebygga att bli drabbad av HPV-virus.

Hur ska man se ut "där nere"?

Gynekologen Rika Hammarström om hur normala kvinnokön ser ut.

Kvinnor riskerar fertilitetsproblem - utan att veta om det.

Mellan 5-15 procent av alla kvinnor har sjukdomen PCOS. De riskerar fertilitetsproblem, utan att veta om det. Gynekolog Rika Hammarström förklarar hur det hänger ihop.

Gynekologen svarar på tittarfrågor.

Malou Efter tios gynekolog, Rika Hammarström, svarar på tittarfrågor om bekymmer i underlivet.

Hur motverkar man foglossning?

20-50 procent av alla gravida drabbas av foglossning. Men det går att undvika med enkla övningar som stärker bäckenbotten, förklarar Doktorernas gynekolog Rika Hammarström i Malou Efter tio.

Så kan förlossningsskador undvikas.

Rika Hammarström, gynekologkirurg och Ann Olsson, barnmorska och forskare vid Danderyds sjukhus om fördelar och nackdelar med att klippa kvinnor vid förlossningar.

Kvarglömd tampong kan göra dig allvarligt sjuk.

Det händer att kvinnor glömmer att ta ut en tampong. Det kan leda till en infektion i underlivet. Gynekologen Rika Hammarström förklarar vad tampongsjukan beror på och hur allvarligt det är.

Kissar du taggtråd? Så undviker du urinvägsinfektion!

Gynekologen Rika Hammarström om symptom och behandling för urinvägsinfektioner.

Gynekologen förklarar: Så fryser man in en kvinnas ägg.

Gynekologkirurg Rika Hammarström förklarar hur det går till när en kvinnas ägg tas ut och fryses in. Proffsboxaren Mikaela Laurén berättar hur det kändes att få¨sin ägg uttagna.

PMS och klimakteriet kan orsaka depression.

PMS och klimakteriesymptom är vanliga orsaker bakom depression. Gynekolog Rika Hammarström tipsar om olika behandlingar.

Besöksadress:

Tändkulevägen 31
Vån 4, Lgh 1403
131 51 Nacka Strand

Tidsbokning:

Välkommen att boka tid för besök eller telefon konsultation

Telefon:

08 - 200 000

Rulla till toppen